Wachtwoorden hou jij het nog bij?

vierkantblauw Wachtwoorden, inlognamen, accountgegevens en inloggen een dagelijks crime voor velen van ons. En enige uniformiteit is ver te zoeken waar je op de eerste plek een onmogelijke inlognaam en wachtwoord krijgt toegewezen is het op een andere plek weer beperkt tot 8 karakters met minimaal 1 hoofdletter en twee cijfers maar leestekens mogen niet en het wachtwoord dient na 2 maanden te worden bijgesteld. Een dagtaak om bij te houden.

Lees meer

Smartphone security

vierkantblauw De smartphone is een steeds slimmer stukje gereedschap. Wat mensen soms niet weten is wat zij daarmee in handen hebben. Bellen en gebeld worden is al lang niet meer de standaard, we hebben het om complete (kleine) computers . De meeste mesnen hebben vele verschillende apps op hun telefoon staan, erg handig en  daarmee worden de dagelijkse dingen erg gemakkelijk. 

Lees meer

Malware, Ransomware en WannaCry

  Dat een grotere groep mensen met wat duistere bedoelingen uit is op jouw gegevens is steeds meer duidelijk. Het credo dat er bij jou niets belangrijks te halen is en je voor criminelen niet echt interessant bent is al langer achterhaald. Het maakt niet zoveel uit wie je bent of wat je doet, het is schieten met een buks hagel, wie geraakt is maakt niet uit. Het is gericht op zo snel mogelijk geld verdienen en soms ook creeĆ«ren van instabiliteit.

Lees meer

Digitale weerbaarheid en IV

vierkantgroenVanaf 2024 is de regelgeving met betrekking tot NIS2 verplicht voor alle essentiĆ«le organisaties. Met deze regelgeving wil men vanuit de Europese Unie onze digitale weerbaarheid tegen cybercrime vergroten en meer standaardiseren. Met de maatregelen moet er meer uniformiteit komen binnen Europa in het bestrijden van deze cybercrime. Welke organisaties als essentieel worden getypeerd is na te lezen bij het Nationaal Cyber Security Center  , maar we zouden de vraag ook andersom kunnen stellen.

Lees meer

Klaar voor de AVG

vierkantoranje Vanaf 25 mei 2018 gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht, dit is de vervanger van de Wet bescherming persoonsgegevens, deze AVG verplicht alle ondernemers tot het nemen van een reeks aan maatregelen. Doel is de privacy van iedere burger te beschermen waar het gaat om allerlei vormen van registraties. Deze AVG kan verstrekkende gevolgen hebben voor ondernemers en organisaties in het nemen van maatregelen ter voorkoming van boetes.

Lees meer

  • 1
  • 2
Cookie gebruik

Deze site maakt gebruik van tracking cookies, deze worden toegepast voor analyseren van het gebruik van de website en dit gebruik te kunnen afstemmen op bezoekers. Gegevens worden geanonimiseerd gebruikt en niet gebruikt voor reclamedoeleinden.