WiFi het draadloze netwerk

Het WiFi netwerk is voor ons allen niet meer weg te denken. Mensen hebben standaard data in hun belbundel en kunnen daarmee een hotspot opzetten maar nog vaker vraagt men bij binnenkomst al naar de wachtwoorden van het WiFi netwerk. Maar weet je dan als netwerk eindverantwoordelijke wel wat er precies gebeurt ?

Dat een publiek netwerk zonder wachtwoorden een onveilig netwerk is wat je beter kan vermijden zullen de meeste mensen wel beseffen. Ook al is het verleidelijk om te verbinden want gratis blijft nou eenmaal gratis. Maar als organisatie of winkel heb je gasten, en op welke wijze wil je deze gasten een mogelijkheid bieden. Welke mogelijkheden zijn er en wat is de consequentie van het aanbieden van de opties. Verandert daarmee de juridische verhouding en krijgt u te maken met wet en regelgeving ?
Of rollen er ineens vreemde en onwenselijke printjes van de WiFi printer?

Is met het aanbieden van een WiFi mogelijkheid uw eigen veiligheid wel geborgd en zijn de bedrijfstoepassingen dan nog steeds op een zelfde wijze beschikbaar als voorheen. Of trekt iemand met de leuke internetfilmpjes op youtube kanalen de verbinding dicht. Kun jij garanderen dat de mensen die je beschikking geeft over een stukje WiFi verbinding wel allemaal even legitiem bezig zijn. Wordt de lijn ge- of misbruikt voor activiteiten waar je niet verantwoordelijk voor wil zijn. Kun je zaken ook terug vinden door middel van logbestanden of laat je het gebeuren zonder pijn in de buik?

Het inzetten van WiFi is niet meer de discussie vandaag de dag, op welke wijze,  wat aan opties beschikbaar moet komen is het vraagstuk. De markt kennen, weten welke opties je kunt hanteren en kunnen inschatten welke verandering dit mee brengt voor je positie als aanbieder is noodzakelijk. Trajecten groot of klein waar Ontzorg-IT kan ondersteunen met kennis en ervaring. 

Cookie gebruik

Deze site maakt gebruik van tracking cookies, deze worden toegepast voor analyseren van het gebruik van de website en dit gebruik te kunnen afstemmen op bezoekers. Gegevens worden geanonimiseerd gebruikt en niet gebruikt voor reclamedoeleinden.