Smartphone security


Zelfs bankieren via de telefoon is vandaag voor velen erg normaal, makkelijk, snel en eenvoudig. Maar realiseerd men  daarbij ook welke risico's daar aan kleven ?  
Nagenoeg alle applicaties op de telefoon claimen standaard het gebruik van locatievoorziening, de microfoon en camera. Bij verschillende applicaties kun je best kritisch de vraag stellen waar deze extra functionaliteit binnen de applicatie nou eigenlijk voor nodig is. Er is inmiddels voldoebnde praktijkervaring opgedaan over het ongewenst traceren van bewegingen en toegang tot de bijvoorbeeld de microfoon. Wie geeft de gebruiker de garantie dat dit alleen gedaan wordt als de applicatie gebruikt wordt ? Inmiddels overspoelen ons de berichten dat gesprekken via Siri en Google assist worden beluisterd. 
Wees kritisch in het installeren van apps en vooral kijk regelmatig na welke apps nu gebruik kunnen maken van de locatie, camera en microfoonfuncties van je telefoon.  In android via instellingen, Apps en meldingen kun je bij App machtigingen bekijken welke apps toegang hebben tot de functies van je telefoon en bekijken of je dit eigenlijk wel wil. Standaard pakken apps bijna alle functies.

Daarbij bedenk dat wanneer de smartphone nagenoeg dezelfde functionaliteit bezit als een computer de beveiliging ervan identiek zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan antivirus en intrusion protection als bescherming voor je telefoon. De meeste partijen bieden wel combinatiemogelijkheden aan voor computer en telefoon.   

Cookie gebruik

Deze site maakt gebruik van tracking cookies, deze worden toegepast voor analyseren van het gebruik van de website en dit gebruik te kunnen afstemmen op bezoekers. Gegevens worden geanonimiseerd gebruikt en niet gebruikt voor reclamedoeleinden.